Blogartikelen door René Bussink - RenesanS

Blogartikelen door René Bussink

Wil je leren hoe je jouw leven écht kunt verbeteren? Lees dan hieronder mijn blogartikelen over thema’s zoals stress, burn-out, conflicten, onzekerheid en zingeving. Ik heb ze geschreven met de intentie om jou te helpen om de regie over jouw leven te herpakken en mijn inzichten en persoonlijke ervaringen met jou te delen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie toe en vind het leuk als je de jouw verkregen inzichten en ideeën met me deelt.

Voel jij je niet goed genoeg?

Voel jij je niet goed genoeg?

Voel jij je ook wel eens niet goed genoeg? Dan heb ik goed nieuws voor jou, want in deze blog vertel ik je wat ze jou al op de lagere school hadden moeten leren. Dus heb jij ook regelmatig last van dat irritante stemmetje dat jou constant afkraakt, dan wens ik jou alvast heel veel leesplezier en hopelijk mooie inzichten.

Waar word jij écht blij van?

Waar word jij écht blij van?

De vraag: “Waar word jij écht blij van?” lijkt (verstandelijk) eenvoudig te beantwoorden, maar in de praktijk blijkt het voor veel mensen toch een stuk lastiger om deze vraag vanuit hun gevoel te beantwoorden. Geldt dit ook voor jou, lees dan even verder.

Wie niet horen wil, moet maar voelen!

Wie niet horen wil, moet maar voelen!

In mijn coachpraktijk blijkt steeds dat mensen het belangrijk vinden om werk te doen waarmee ze écht van waarde kunnen zijn. Niet gewoon werk, maar werk waarover ze later met trots kunnen vertellen. Ik geniet er intens van om mensen bij dit proces te begeleiden. Het is als een zoektocht naar de heilige graal. Wil jij ontdekken waar jij jouw heilige graag kunt vinden, lees dan nog even verder.

Haal jij het beste uit je-Zelf?

Haal jij het beste uit je-Zelf?

Met diverse mensen, die mijn blogberichten of mijn boek ‘Ieder-Eén is Al-Eén’ hebben gelezen, heb ik wel eens mailcontact. In mijn blogberichten staat in de afbeelding de tekst: ‘Een Mindshift op Zielsnivo’.  Regelmatig krijg ik de vraag wat ik hiermee bedoel. In dit blogbericht vertel ik je daar graag meer over.

Denk jij groot?

Denk jij groot?

Een advies dat je krijgt van veel businesscoaches luidt: Denk groot. Op zich ben ik het hier mee eens, want als je klein denkt, dan zijn de resultaten in 9 van de 10 gevallen ook klein. Maar toch zijn er ook mensen die klein denken / praten, maar toch grootse resultaten behalen. RaRa, hoe kan dat? Wil jij hier meer over weten, lees dan nog even verder.

Wat wens(t) jezelf?

Wat wens(t) jezelf?

Het jaar 2022 is alweer (zo goed als) voorbij en we gaan de komende dagen ongetwijfeld nog veel mensen een gelukkig nieuwjaar wensen. Wat we precies bedoelen met ‘een gelukkig nieuwjaar’ of ‘de beste wensen’ is voor de meeste mensen ogenschijnlijk niet zo interessant. Het is meer een gewoonte die we uitspreken en voor de rest is het vooral aan de ontvanger wat hij of zij ermee doet. En vaak is dat bar weinig. Wil jij wel iets doen met jouw ‘beste wensen’, lees dan nog even verder.

Geloof jij in jezelf?

Geloof jij in jezelf?

Hoewel we in ons dagelijks leven regelmatig het woord ‘geloven’ gebruiken, is het voor veel mensen best lastig om het verschil tussen ‘iets geloven’ en ‘iets zeker weten’ te benoemen. Vaak wordt verwezen naar de wetenschap als bewijs dat iets ‘100% waar is’, terwijl we bij ‘geloven’ vaak naar onszelf verwijzen (namelijk ons gevoel of intuïtie) of iets groters dan onszelf, bijvoorbeeld een God of een ander opperwezen. Wil je ontdekken wat jij kunt doen om ‘geloven’ en ‘zeker weten’ te verenigen, lees dan nog even verder.

Doe jij zelf wél normaal?

Doe jij zelf wél normaal?

In de huidige tijd lijkt het wel alsof met z’n allen in een soort (macht)strijd zijn verwikkeld. Een gesprek is al snel geen gesprek meer, maar een (macht)strijd gebaseerd op de uitwisseling van zogenaamde feiten. Het lijkt wel of ze steeds meer overtuigd zijn van ons eigen ‘waarheid’ en niet meer openstaan voor andere mogelijkheden. En als een dergelijk ‘gesprek’ dan vastloopt, dan roepen we gefrustreerd dat die ander ‘normaal moet doen’ (waarop die ander dan weer reageert dat die ander zelf normaal moet doen). Ben jij benieuwd wat op een dieper nivo voor bijna iedereen normaal is, lees dan nog even verder.

Wat wil je worden (als je later groot bent)?

Wat wil je worden (als je later groot bent)?

In mijn coachpraktijk spreek ik regelmatig mensen die een baan hebben (of zijn op zoek naar een andere baan), maar in de meeste gevallen kunnen ze geen antwoord geven op de vraag: “Wat wil je worden (als je later groot bent)?” Wat ik vaak zie gebeuren is dat ze enigszins van kleur verschieten en me nogal verbaasd aankijken, terwijl ze antwoorden: “Tja, eigenlijk heb ik geen idee, maar ik weet wel wat ik NIET meer wil!” Herken je dit? Lees dan nog even verder.