Onlangs vroeg een cliënt mij tijdens een coachgesprek hoe het komt dat hij het zo moeilijk vindt om afspraken met zichzelf na te komen. Als coach help ik mijn cliënten om het antwoord op dergelijke belangrijke (levens)vragen in henzelf te ontdekken. Gaandeweg ontdekte mijn cliënt in zichzelf dat hij op deze manier aan zichzelf duidelijk maakte dat hij zichzelf niet goed genoeg vond. Gevoed door dit inzicht gingen we samen aan de slag met een aantal praktische oefeningen die ertoe hebben geleid dat hij nu met groot gemak ook de afspraken met zichzelf nakomt en sindsdien succesvol is met datgene waar hij erg blij van wordt.

Het belang van inzicht in beperkende overtuigingen

Waarom inzicht zo belangrijk Is

Het is prachtig om te zien hoe je met coaching mensen kunt helpen inzicht te krijgen in hun dieper liggende (beperkende) overtuigingen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Ik zal dit proberen uit te leggen aan de hand van het volgende voorbeeld.

Zolang je niet weet wat jouw zelfontwikkeling belemmert is het alsof je de honderd meter sprint gaat lopen terwijl er om je middel een touw zit van 99 meter lang, waarvan het uiteinde is vastgemaakt aan een groot stuk beton bij de startlijn. Keer op keer word je vlak voor de finish keihard geconfronteerd met je eigen beperkingen. Zolang jij je niet bewust bent dat er een touw om je middel zit, zal er niets veranderen. Deze mensen zullen ook nooit in mijn praktijk komen, want ze zijn zich niet eens bewust van het probleem. Gelukkig ben jij je er wel van bewust (anders had je dit bericht nooit gelezen). Mocht je echter geen idee hebben hoe je het touw kunt losmaken (of je durft het niet of je heb je het al heel vaak geprobeerd zonder succes) dan heeft coaching zeker zin.

Verlos jezelf van beperkingen

Hoe lang wil je nog lijden?

Hoe lang wil jij nog bij de groep mensen horen die zichzelf dagelijks pijnigen door te blijven meedoen aan de honderd meter sprint terwijl ze op voorhand al weten dat ze de finish nooit gaan halen? Als jij er klaar voor bent en als jij wilt ontdekken hoe je verlost kunt worden van jouw touw, dan nodig ik jou van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking.

En als er een wederzijdse klik is dan gaan we samen aan de slag met losmaken van het touw en gaan we tegelijkertijd ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt. En als je dit inzicht hebt ontvangen dan kunnen we er ook samen voor zorgen dat je hiermee ook succesvol zult zijn.

Als jij het lef hebt om de beste te worden die jij kunt zijn, dan is dit het juiste moment om aan de slag te gaan. Ben jij er klaar voor? Stuur dan nu een berichtje naar info@renesans.nl. Ik zie uit naar jouw reactie.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Touw

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis .