Voorbereiding op coaching

Voordat je aan de slag gaat met een coach, is het verstandig om voor jezelf te bepalen of coaching wel zin heeft. Overigens zal een goede coach hier tijdens het intakegesprek genoeg tijd aan besteden. Het komt namelijk regelmatig voor dat een coachingstraject wordt gestart zonder dat goed is geïnventariseerd of iemand zich wel echt wil laten coachen. Nu begrijp ik wel dat iedere coach graag voldoende klanten wil, maar dit mag mijns inziens nooit ten koste gaan van de kwaliteit. Het is daarom van belang om behalve de motivatie (waarom wil jij jezelf ontwikkelen?) ook de coachbaarheid te toetsen. Beantwoord dus eerst onderstaande 7 vragen voor jezelf als je overweegt om een coach in de arm te nemen. Het voorkomt veel teleurstelling achteraf (vooral van jezelf).

Beantwoord deze 7 vragen

  1. Ik heb de tijd om in mezelf te investeren. Ja/nee
  2. Het kost me geen moeite om afspraken na te komen die ik mezelf en anderen doe. Ja/nee
  3. Er gaapt een brede kloof tussen waar ik nu sta en waar ik heen wil. Ja/nee
  4. Ik ben bereid en in staat het werk te doen dat nodig is. Ja/nee
  5. Ik ben bereid zelfbelemmerend gedrag op te geven dat mijn succes beperkt. Ja/nee
  6. Ik ben bereid nieuwe ideeën uit te proberen, zelfs als ik niet weet of ze wel werken. Ja/nee
  7. Ik ben geheel verantwoordelijk voor mijn eigen leven en de beslissingen die ik neem. Ja/ nee

Als je 5 of meer stellingen met ja beantwoordt, zal coaching waarschijnlijk goed helpen!

Klaar voor de volgende stap?

Heb jij 5 of meer vragen met ‘Ja’ beantwoord? Gefeliciteerd, want dan zal een goede coach jou zeker verder kunnen helpen. Dit betekent overigens nog niet dat ik de geschikte coach voor jou ben. Ik ga nog een stapje verder. Mijn coachees zijn namelijk mensen die de moed hebben om de beste versie van zichzelf te worden. Als jij deze ambitie ook hebt, dan nodig ik je van harte uit om eerst mijn boek te lezen. En als mijn boek jou aanspreekt, dan nodig ik je van harte uit voor een nadere kennismaking.

Ben jij er klaar voor? Zo ja, plan dan een gratis adviesgesprek om nader kennis te maken. Want als jij de ambitie hebt om de beste versie van jezelf te worden, dan zie ik er naar uit om je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Ben jij coachbaar

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.