Sinds maart vorig jaar, toen we vanwege Corona elkaar niet meer ‘live’ mochten ontmoeten, heb ik veel coachgesprekken online gevoerd. Aan het begin was dit best wel wennen, zowel voor mij als voor mijn coachees. Op dat moment hadden we eigenlijk geen keus en dat hielp velen over de streep om het dan maar online te proberen. Aan het begin was het een beetje onwennig, maar gaandeweg gingen we ‘online werken’ steeds meer als normaal ervaren. Hoewel we elkaar steeds vaker weer ‘live’ mogen ontmoeten, merk ik ook dat veel coachees het nog steeds plezierig vinden om coachgesprekken ‘online’ te voeren. Het scheelt niet alleen veel reistijd, maar ook hebben velen ervaren dat het best fijn is om vanuit de eigen omgeving in gesprek te zijn.

Heb jij het gevoel dat er meer in jou zit?

Omdat ik zelf het afgelopen jaar ook overwegend vanuit huis aan het werk ben geweest, ben ik gaan nadenken over een manier waarop ik ook ‘voor anderen op afstand’ van waarde kan zijn. En dan bedoel ik met name degenen die normaliter, vanwege de reisafstand, niet zo snel bij mij terecht zouden komen. Dat heeft ertoe geleid dat ik bezig ben gegaan met het maken van een online coachprogramma en dat wil ik graag met je delen.

Zoals je wellicht weet richt ik mij in mij als coach vooral op ambitieuze professionals die het gevoel hebben dat er meer in hen zit, maar die het niet goed lukt om er een succes van te maken. Dus ambitieuze professionals die graag succesvoller willen zijn, maar die gaandeweg juist alleen maar meer stress en frustratie ervaren. Op een gegeven moment komt het besef dat nog harder werken niet werkt. Maar wat dan wel? Als deze vraag jou bezighoudt, dan nodig ik je van harte uit om nog even verder te lezen.

Ervaar jij vooral stress en frustratie?

In mijn coachpraktijk heb ik ervaren dat bijna iedereen (onbewust) op zoek is naar succes en het liefst zo snel mogelijk. Best logisch natuurlijk, want wie wil er nu niet succesvol zijn? Toch zit hier ook precies ‘het probleem’, want snelweg naar succes blijkt helemaal niet te bestaan. Dat we hier toch aan blijven vasthouden, komt omdat we ervan overtuigd zijn dat we weten wat we willen én hoe we datgene het beste kunnen bereiken. In heel veel gevallen blijkt dat deze overtuiging niet leidt tot het beoogde succes, maar juist tot meer stress en frustratie. Zoals altijd zijn er uitzonderingen, maar we doen alsof deze uitzonderingen de norm zijn en blijven daarom stug doorgaan.

Dit is een behoorlijk hardnekkig probleem. Dit komt omdat je denkt dat je op de goede weg zit en niet in de gaten hebt dat het feitelijk een doodlopende weg is. Het gaat er dus om dat je je realiseert dat ‘ snelweg naar succes’ niet bestaat en dat het tijd is om op zoek te gaan naar ‘jouw snelweg naar succes’. Het online programma dat ik heb ontwikkeld, is specifiek bedoeld om ambitieuze professionals daarmee te helpen. Om jou te helpen bij het vinden van jouw oprit, zodat jij wél terecht komt op jouw snelweg naar succes. En als jij het gevoel hebt dat je er best dicht bij zit, maar dat het je op de een of andere manier toch net niet lukt, juist dan is dit online coachprogramma écht iets voor jou.

Hak jij met een botte bijl?

Omdat we het hier hebben over een hardnekkig probleem, is de kans groot dat jij niet zo maar toegeeft dat jij jouw oprit niet zelf kunt vinden. Waarschijnlijk ken jij mensen die het wel is gelukt, dus dan moet het jou toch ook lukken? En als dat niet zo is dan is de oplossing simpel, namelijk: “Je moet nog harder werken!” Maar ‘harder werken’ is NIET de oplossing. Dat is hetzelfde als sneller hakken met een botte bijl. Je wordt er heel moe van, terwijl het resultaat er niet veel beter van wordt. Even de tijd nemen om je bijl te slijpen, werkt veel beter. Maar zelfs een scherpe bijl zal je geen voldoening geven, als je niet weet waarom je überhaupt aan het hakken bent. Misschien ben je wel aan het hakken, omdat iedereen aan het hakken is. Of omdat je vader ook een hakker was. Of omdat jouw omgeving respect heeft voor hakkers. En zelfs als jij ‘opnieuw’ ontdekt dat jij hakken het allerleukste vindt, dan is het nog maar de vraag of jij op dezelfde manier moet hakken als al die anderen. Als jij nu denkt dat je geen tijd hebt om bij al deze vragen eens rustig stil te staan, dan heeft verder lezen niet zoveel zin. Ik wens je dan nog veel ‘hakplezier’.

Wil jij jouw oprit vinden?

Als jij diep van binnen weet dat het belangrijk is om aan de slag te gaan met het vinden van antwoorden op deze ‘lastige’ vragen, dan is het online coachprogramma dat ik heb ontwikkeld een super waardevolle stap in de juiste richting. Want zoals gezegd bestaat jouw snelweg naar succes allang, je hoeft alleen nog maar jouw oprit te vinden.

Misschien is dit wel het moment dat jij je achter de oren krabt en je hardop afvraagt: “Stel nu eens dat mijn snelweg naar succes bestaat en dat dit online coachprogramma mij zou kunnen helpen om mijn oprit te vinden, wat zou mij er dan van kunnen weerhouden om ermee aan de slag te gaan?” Ter overweging zou ik je willen vragen om de volgende 2 vragen eens voor jezelf te beantwoorden:

1: Wat gaat het me kosten als ik op deze (doodlopende) weg verder blijf gaan?

2: Wat kan het me opleveren als ik wél op ‘mijn snelweg naar succes’ zou zitten?

Om het antwoord op bovenstaande vragen voor jezelf helder te krijgen zou ik je willen vragen om eens na te denken over de impact die het zou kunnen hebben op 6 belangrijke levensgebieden. Beantwoord hieronder de vragen terwijl je denkt aan jouw relatie met jouw:

 1. Partner
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met m’n partner als ik niets verander?
  • En wat kan het mijn partner opleveren als ik dat wel doe?
 2. Kinderen
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met m’n kinderen als ik blijf doen wat ik nu doe?
  • En wat kan het mijn kinderen opleveren als ik écht voor ze ben?
 3. Vrienden
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met m’n vrienden als ik op dezelfde manier doorga?
  • En wat kan het mijn vrienden opleveren als ik zélf eerst iets verander?
 4. Collega’s
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met m’n collega’s als ik niets doe?
  • En wat kan het mijn collega’s opleveren als ik mijn hart durf te volgen?
 5. Familie
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met m’n familieleden als ik me blijf aanpassen?
  • En wat kan het mijn familieleden opleveren als ik het anders doe?
 6. Jezelf
  • Welke impact heeft het op mijn relatie met mezelf als als ik alles bij het oude laat?
  • En wat kan het mezelf opleveren als ik het écht voor mezelf durf te kiezen?

Ik hoop oprecht dat je jezelf even de tijd hebt gegund om bovenstaande vragen te beantwoorden. Als jij van mening bent dat het per saldo meer kost dan oplevert, dan adviseer ik jou om te stoppen met lezen, want dan biedt dit online coachprogramma voor jou geen enkele meerwaarde. Maar als je ergens het gevoel hebt dan het jou zo maar eens heel veel kan opleveren, dan nodig ik jou van harte uit om de volgende stap te zetten, ook al vraagt het zetten van deze volgende stap om een beetje moed.

En? Heb jij de moed?

Als jij meer wilt weten over het unieke online RestartYourLife- coachprogramma, dan nodig ik je van harte uit om via deze link contact op te nemen. Je kunt dit doen door een belafspraak te plannen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst mijn gratis E-boek aan te vragen.

Wil je meer lezen over de inhoud van het online coachprogramma, dan vind je hier meer informatie.

Voel je je écht moedig, dan kun je de voorgaande stappen overslaan en via deze link direct het online coachprogramma bestellen. En als je geluk hebt, dan ben je dankzij jouw moed ook nog op tijd voor de extra bonus.

Ik zie er naar uit om je binnenkort ‘online’ te ontmoeten.

Hartelijke groet,

René Bussink

Coach & Sparringpartner voor ambitieuze professionals