Voor wie is coaching met de creatiespiraal geschikt?

Steeds vaker krijg ik de vraag voor wie coaching met De Creatiespiraal het meest geschikt is. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van de coachvraag en de bereidheid van de coachee om zelf aan de slag te gaan en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar leven. Als je benieuwd bent wat het jou zou kunnen opleveren, dan nodig ik jou van harte uit om onderstaande tekst te lezen en zelf te ontdekken of coaching met De Creatiespiraal iets voor jou is.

Doel van de individuele coachingssessies

Inzicht in jouw persoonlijke missie

Het doel van de individuele coachingssessies is om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke missie en de wijze waarop je jouw (onbewuste) belemmeringen kunt oplossen, zodat je in de toekomst jouw persoonlijke missie ook daadwerkelijk gaat ervaren en meer waarde gaat toevoegen, zowel privé als zakelijk.

Inhoud van de coachingssessies

Ontdekking van de intrinsieke missie

Ieder mens heeft een intrinsieke missie die erop wacht om ontdekt en geleefd te worden. Vanuit onze opvoeding en de invloeden vanuit onze omgeving zijn we onze intrinsieke missie vaak vergeten of is deze vervaagd. Het gevolg is dat we druk bezig zijn met gelukkig en succesvol worden, terwijl de momenten van gelukkig én succesvol zijn steeds schaarser worden.

Tijdens de coachingsgesprekken word jij je bewust waar jij jezelf (onbewust) blokkeert. Op basis van praktische voorbeelden uit jouw dagelijkse praktijk gaan we dieper in op jouw gedachten, emoties en handelen in situaties die jij als belemmerend ervaart. In een vertrouwde setting ga je ervaren hoe jouw emoties je kunnen helpen om dichter bij jezelf te komen. Tussen de coachgesprekken door ga je ook zelfstandig aan de slag met praktische oefeningen die je helpen om te voelen wat je voelt en je bewust te worden van je zelfbelemmerende gedrag.

Daarnaast word je tijdens de coachingsgesprekken op een respectvolle wijze gespiegeld, zodat je je bewust wordt van bepaalde patronen die je blokkeren. Tevens krijg je praktische handvatten hoe je deze patronen zelf kunt herkennen en leer je hoe je nieuwe (effectieve) patronen kunt ontwikkelen.

Doelgroep

Voor wie is deze coaching geschikt?

Coaching op basis van De Creatiespiraal is bijzonder geschikt voor iedereen die wil ontdekken hoe hij/zij gelukkig(er) kan zijn. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat er (veel) meer uit jouw leven valt te halen, maar geen idee hebt hoe je dit kunt realiseren. Ook als je worstelt met andere levensvragen zul je veel voordeel behalen door de nieuwe inzichten die je opdoet tijdens het coachtraject.

Effecten van de coaching

Wat kun je verwachten?

  • Je krijgt meer inzicht hoe je jezelf blokkeert om je passie en talent ten volste te ervaren.
  • Je bent beter in staat om te bepalen wat je wél wilt (i.p.v. wat je niet wilt).
  • Je inspireert jezelf (en anderen) doordat je precies datgene doet waar jij echt gelukkig van wordt.
  • Door vanuit jouw passie te leven, voeg je meer waarde toe aan de kwaliteit van jouw leven (succes).
  • Door een intensieve 1 op 1 begeleiding verklein je de kans dat je terugvalt in (ineffectieve) patronen.
  • Je leert praktische oefeningen die je in talloze situaties helpen om dicht bij jezelf te blijven.
  • Je geluksgevoel neemt toe, waardoor je inspirerend bent voor anderen. Tevens ben je na afloop van het coachtraject beter in staat om nee te zeggen tegen datgene wat jou veel energie kost en ja te zeggen tegen datgene wat jou energie geeft.

Werkwijze en resultaat

Hoe werkt het coachingstraject?

  • Het coachingstraject begint met een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Na de kennismaking bepalen we gezamenlijk of het zinvol is om het coachtraject op te starten. Indien we besluiten het coachtraject op te starten, dan continueren we het gesprek waarbij o.a. de wederzijdse verwachtingen worden afgestemd en vastgesteld. Na dit eerste coachgesprek volgen nog 6 coachgesprekken. Een coachsessie duurt circa 1½ uur. Na afloop van het coachgesprek wordt een vervolgafspraak gepland.
  • Aan het einde van het coachingstraject heb je inzicht in jouw persoonlijke missie en ga je met passie en plezier aan de slag met het waarmaken van jouw persoonlijke missie. Je herkent de situaties waarin je jezelf (soms nog) belemmert, maar je beschikt over de nodige ervaring om gebruik te maken van praktische oefeningen die je helpen om tijdig en effectief bij te sturen.

Duur en locatie

Hoe lang duurt het coachtraject?

Een gemiddeld coachtraject duurt ongeveer 6 maanden en in deze periode vinden, afhankelijk van de behoefte, één keer per 2 tot één keer per 4 weken 1 op 1 gesprekken plaats. Deze gesprekken duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur. De gesprekken vinden plaats op een nader af te stemmen locatie. Dit kan zowel op de werkplek van de coachee zijn, de eigen praktijkruimte van de coach of een coachhuis in de directe omgeving.

Toegevoegde waarde van coaching

Waarom coaching met René Bussink?

Vanuit mijn bedrijf RenesanS werk ik sinds 2007 als coach en sparringpartner voor mensen die het gevoel ervaren iets essentieels te missen. Deze mensen help ik om opnieuw de balans te ervaren, zodat ze aan de slag kunnen met hetgeen er voor hen écht toe doet. De ervaring leert zelfs dat ‘succesvol’ zijn zonder dat jij je echt gelukkig voelt weinig levensvreugde geeft. Gebrek aan levensvreugde zorgt ervoor dat je geleidelijk opbrandt en dat de waarde die je kunt toevoegen afneemt. Deze ‘state of mind’ heeft tot gevolg dat jij je ongelukkig voelt (in sommige gevallen zelfs depressief) en zorgt ervoor dat je niet meer echt van het leven geniet. Tijdens het coachtraject gaan we gezamenlijk met deze signalen aan de slag. Hierdoor zul je in staat zijn de regie over je eigen leven te herpakken, waardoor je weer meer gaat genieten van het leven en weer gelukkig én succesvol kunt zijn.

Tot slot: Heb jij de moed om de beste versie van jezelf te worden? Als jij deze vraag bevestigend beantwoordt, dan nodig ik je bij deze van harte uit voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kan ik je dan op basis van jouw coachvraag vertellen wat de investering zal zijn voor jouw coachtraject. Hoe kan ook, ik zie er naar uit om je te ont-moeten.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Creatiespiraal

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.