Dagelijks lees ik op de coachingskalender een nieuw inzicht. Meestal slaan deze inzichten de spijker op z’n kop en zo ook vandaag. Het inzicht van vandaag gaat als volgt:

Ik besta, dus ik denk.

Zolang je denkt, leef je. Behalve als je piekert.
Wij mensen zijn altijd maar aan het denken. Er gaat geen minuut voorbij zonder dat er verschillende gedachten door ons hoofd gaan, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Die gedachtestroom kun je niet zelden missen als kiespijn, maar net als met je ademhaling kun je niet zomaar stoppen met denken. Het gevolg daarvan is stress, een verschijnsel dat bijna niet meer weg te denken is uit onze maatschappij.
Wat een nutteloze ballast. Hoe maak je je hier toch van los? Door te accepteren dat er gedachten zijn, zonder daar verder iets mee te willen, je bewust worden van wat er in je lichaam speelt en hier geen oordeel over vellen. Dit kan ook met gevoelens of lichamelijke sensaties. Weten dat een bepaald gevoel er is, of weten dat je pijn hebt in je schouder en dat accepteren zonder in te grijpen. De controle durven loslaten en te kijken wat de pijn doet. Opmerken wat er is zonder hier een oordeel aan te hangen en zonder in te grijpen. Je bewust worden van de vergankelijkheid van dingen zoals pijn of gedachtes. Zo lijkt stilstaan op loslaten.
Meditatie is een manier om je hierin te oefenen. Wanneer wordt het een verplicht vak op school?

Als bovenstaande je aanspreekt, dan nodig ik je van harte uit om mijn boek te lezen. Nog liever wil ik je mijn verhaal persoonlijk laten ervaren. Als jij dit ook wil, vraag dan gratis de essentie van mijn boek aan via deze link. Wil je (daarna) vrijblijvend kennismaken, stuur dan een reactie via mijn contactpagina.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

P.S. Als jij de essentie van mijn boek al gratis in je mailbox hebt ontvangen en graag het hele boekje wilt lezen dan nodig ik je uit om via deze link het voorwoord te lezen en mijn (E-)boek te bestellen.

meditatie

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.