Wat is De Startversneller?

Overweeg je om voor jezelf te beginnen of ben je al een tijdje ondernemer? Lees dan even verder, want (startende) ondernemers in de provincie Overijssel kunnen nu ook gebruikmaken van een interessante subsidieregeling, de zogenaamde Startversneller.

De Startversneller richt zich op ambitieuze ondernemers die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. Deze subsidieregeling bestaat sinds maart van dit jaar voor ondernemers in de provincie Gelderland, maar vanaf 18 oktober 2018 geldt deze regeling ook voor de provincie Overijssel.

Voorwaarden voor deelname

Om deel te kunnen nemen moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je staat ingeschreven bij de KvK, maar niet langer dan 6 jaar;
  • De standplaats van je onderneming is in de provincie Overijssel;
  • Je wilt zelf investeren met tijd en geld en je hebt een gedegen plan van aanpak voor je bedrijf.

Voldoe jij aan de voorwaarden en kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken, maak dan jouw interesse kenbaar. Dit kun je al vanaf vandaag doen, dus je hoeft niet tot 18 oktober te wachten. Twijfel je nog of dit het goede moment is, of heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact met me op.

Wil je je direct aanmelden, dan kun je hieronder lezen hoe het werkt.

De vijf stappen van De Startversneller

1. Aanmelden

Je meldt je aan via de aanmeldknop op www.destartversneller.nl. Binnen 5 werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

2. Ondernemers E-Scan

Indien tijdens het gesprek blijkt dat je aan de voorwaarden voldoet, krijg je toegang tot een ondernemers E-scan. Met de uitslag van de test krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden. Je weet dan nog beter aan welke vaardigheden je moet gaan werken om jouw onderneming te laten slagen.

3. Intakegesprek

Nadat je de E-scan hebt gemaakt, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden o.a. onderstaande onderwerpen besproken:

  • Jouw ambities;
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is;
  • Hoe realistisch de financiële prognoses zijn;
  • Jouw ondernemersplan;
  • De ondernemerstest.

Na afloop van het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen.

Voor coaching kun je een voucher aanvragen met een waarde van maximaal € 1.000,-. Ook voor training/opleiding kun je een voucher aanvragen met een waarde van maximaal € 1.000,-. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach en/of het training/opleidingsinstituut. Je betaalt rechtstreeks aan deze partijen en ontvangt achteraf de vergoeding via De Startversneller.

4. Uitvoering

Je volgt het coachtraject en de training/opleiding volgens jouw aanvraag.

5. Uitbetaling

Na afloop van het traject maak je de ondernemerstest nog een keer. Je ziet dan wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de ondersteuning vanuit het programma. Je dient de voucher in en krijgt 80% van de netto kosten van de coaching of training/opleiding vergoed met een minimum van € 500,- en een maximum van € 1.000,-.

(*) Als je voor de subsidie in aanmerking komt, dan zul je op zoek moeten naar een coach die bij jou past. Als coach help ik jou graag om jouw ambitie om te zetten in een succesvol bedrijf. Maar het is wel belangrijk dat er een klik is. Daarom nodig ik jou van harte uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek onderzoeken we of er een klik is en welke ondersteuning voor jou het meest waardevol is.

Ook als uit ons gesprek blijkt dat er geen klik is, of als je behoefte hebt aan andere expertise, dan help ik graag verder bij het vinden van de juiste coach voor jou. Vindt je dit interessant, bel (06 – 57 96 30 35) of mail (rene.bussink@renesans.nl) met dan gerust.

Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten en wens je hoe dan ook heel veel succes met jouw bedrijf.

Met ondernemende groet,

René Bussink