Wat is intuïtie?

Intuïtie is innerlijk weten. Een weten vanuit een helder inzicht. Dit weten gaat voorbij aan rationele verklaringen. Dit weten kan zonder tussenkomst van jouw verstand tot stand komen. Het is er opeens, zonder enige logische verklaring. Plotseling weet je hoe iets in elkaar zit. De kunst is om te luisteren naar die eerste impuls en daar iets mee te doen. Vaak wordt deze eerste impuls door rationele gedachten vervormt en/of afgewezen, omdat we onvoldoende zelfvertrouwen hebben.

Intuïtie is niet hetzelfde als gevoel.

Intuïtie gaat niet alleen voorbij het verstand, maar ook voorbij het gevoel. Je gevoel is niet altijd zuiver of juist. Je gevoel kan gekleurd worden door beperkende overtuigingen en/of angsten, zoals bijvoorbeeld faalangst, vooroordelen en/of ervaringen uit het verleden. Gevoelens van angst, onveiligheid of onzekerheid kunnen ook ontstaan door beperkende gedachtes, zoals: ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik hoor er niet bij’ of ‘Straks val ik door de mand’ e.d.

Waarom zou je je intuïtie willen gebruiken?

Intuïtie is verbonden met je onderbewuste. Je onderbewuste staat in contact met je Hogere Zelf en de Universele Wijsheid. Deze Hogere Zelf en Universele Wijsheid kent vele namen.  Jung noemde dit het collectief onbewuste, Lynn McTaggert noemt dit ‘Het Veld’, Rupert Sheldrake de morfogenetische velden en weer anderen noemen het De Bron of de Kosmos. Hoe je het noemt, maakt niet uit. Als je je maar bewust bent, dat het er is. Altijd!

Hoe krijg je weer contact met je intuïtie?

De allereerste stap is om je aandacht naar binnen te richten, te ontdekken hoe jouw innerlijke wereld, ervaringen en belevingen zich vormgeven. Door contact te maken met je intuïtie ontmoet je de eerste laag: je persoonlijke gevoelens en je (belemmerende) overtuigingen. Deze laag is gekleurd door je persoonlijke ervaringen. De laag onder de persoonlijke laag  is de intuïtieve laag. Door te leren luisteren en af te reizen naar je intuïtie laag,  maak je rechtstreeks contact met je ware ik, je hart en je zuivere intuïtieve kracht.

Ga jij je intuïtie gebruiken?

Veel mensen zouden graag vaker op hun intuïtie willen vertrouwen, maar durven niet goed (alleen). Als jij de moed hebt om op reis naar binnen te gaan, dan ben ik beschikbaar als jouw gids. Ben jij er klaar voor? Stuur me dan gerust een berichtje via info@renesans.nl. Ik ontmoet je graag.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Intuitie

KLIK OP DE AFBEELDING EN ONTVANG GRATIS E-BOEK VIA BETAALSOCIAAL.