Waarom doe jij het werk dat je doet?

Iedereen die werkt stelt zichzelf wel eens de vraag: “Vind ik mijn werk nog wel leuk?” We maken dan in ons hoofd razendsnel een afweging en komen dan vaak tot de conclusie dat per saldo ons werk voldoende oplevert. Soms terecht, maar vaker dan we denken, ook onterecht.

Zelfs als de balans keer op keer negatief uitslaat, betekent dit niet dat we automatisch in beweging komen. Maar waarom houden we eigenlijk vast aan iets waarvan we weten dat dit geen recht doet aan onszelf en aan onze kwaliteiten?

Deze vraag heb ik mezelf ook vaak gesteld. Er moest een goede reden zijn waarom ik bleef doen wat ik deed. Eerst benoemde ik de meest voor de hand liggende redenen (het betaalt ‘goed’, het geeft ‘aanzien’, ik heb ‘leuke’ collega’s e.d.). Toen ik hiernaar keek, vroeg ik me hardop af waarom iemand die zijn werk zo omschrijft überhaupt op zoek zou gaan naar iets anders. Ik kon (althans destijds) met de beste wil van de wereld geen logische reden bedenken.

Levert jouw werk jou voldoende op?

Totdat ik me realiseerde dat het niets te maken had met logica. Rationeel gezien was er namelijk geen enkele reden om afscheid te nemen van zo’n mooie baan. Er moest dus iets anders zijn dat mij uiteindelijk aanzette tot het nemen van deze belangrijke stap. Het heeft een behoorlijk tijd geduurd voordat ik me hiervan bewust werd. Het begon me te dagen toen ik mezelf afvroeg waarom mijn werk me per saldo meer kostte dan dat het opleverde. Pas toen ik ontdekte wat de oorzaak was, kon ik vol overtuiging de volgende stap zetten.

Wat ik ontdekte, wil ik graag persoonlijk met je delen:-). Maar nog belangrijker; ik wil jou helpen ontdekken wat dit voor jou is, omdat ik weet dat het de moeite waard is om dát in jezelf te ontdekken. En je hoeft je baan er niet voor op te zeggen. Het enige dat je op dit moment hoeft te doen is jezelf de volgende vraag stellen:

“Gun ik mezelf de kans om een carrière te creëren waar ik écht gelukkig van word?”

Als je deze vraag voor jezelf bevestigend beantwoordt, dan nodig ik jou van harte uit voor een persoonlijke kennismaking.

Of ben jij gewoon op zoek naar iets anders?

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je, als je alles plust en mint, best content bent met je huidige werk, maar dat je steeds vaker het gevoel hebt dat je toe bent aan een carrièrestap. Je kijkt eens om je heen en zo nu en dan zie je een vacature voorbij komen waarvan je denkt: “Dat zou best eens bij mij kunnen passen.” Maar ja, om nu direct te gaan solliciteren…

Ook als jij (in grote lijnen) weet wat je zoekt, help ik je graag verder. Schrijf je vrijblijvend in en geef aan wat voor jou de ideale zakelijke match is. En als er dan zoiets voorbij komt, dan laat ik je het weten. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten.

Hartelijke groet,

René Bussink

2Talent – Coacht en Bemiddelt Talent van A naar Beter

renesans-carrierecoaching-en-advies

2Talent is onderdeel van RenesanS – Praktijk voor Carrièrecoaching en Advies