Bijzondere tijden en onderliggende onzekerheden

Het zijn bijzondere tijden. Veel mensen voelen zich onzeker en maken zich zorgen. Wat ik me echter afvraag is of de mensen die zich onzeker voelen en zich zorgen maken, hiermee zijn begonnen toen Corona begon, of dat dit ook vóór Corona al zo was.

Heb jij last van onderliggend lijden?

Sinds de (dagelijkse) presentatie van de Corona-cijfers horen we regelmatig dat mensen die overlijden aan Corona vaak al worstelden met onderliggend lijden. Nu wil ik Corona en de risico’s die dit virus met zich meebrengt niet bagatelliseren, maar ik durf hier wel de stelling aan dat je onzeker voelen en je zorgen maken, niet iets is dat wordt veroorzaakt door Corona (ook al lijkt dat misschien wel zo).

Ik denk dat degenen die zich nu onzeker voelen en zich veel zorgen maken, dat ook al deden vóórdat Corona überhaupt bestond. Of met andere woorden; deze mensen liepen al rond met onderliggend lijden. Het enige verschil is dat door Corona dit onderliggende lijden opeens extra merkbaar werd. Alsof Corona de bevestiging is dat jij je terecht onzeker voelt en je zorgen maakt.

Lost een vaccin alles op?

In het geval van Corona zijn alle knappe koppen direct aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een vaccin. Kosten noch moeite worden gespaard en alles wordt uit de kast gehaald om deze ‘onzichtbare vijand’ te verslaan. Natuurlijk is dit belangrijk, maar ik zou je desondanks willen uitnodigen om eens bij het volgende stil te staan.

Stel nu eens dat we vanaf morgen Corona volledig onder controle hebben, zouden jouw gevoel van onzekerheid en het zorgen maken, dan voorgoed verdwenen zijn? Nee, natuurlijk niet! Net zo min dat een Corona-vaccin ervoor zorgt dat al het bestaande onderliggende lijden oplost.

Als jij je dus nu onzeker voelt en zorgen maakt, stop dan met wachten (c.q. lijden) en ga ermee aan de slag. Want dit is het enige verstandige om te doen als jij écht Corona-proof wilt worden.

Is een gratis ontwikkeladvies iets voor jou?

Een mooie manier om met jezelf aan de slag te gaan is door je aan te melden voor een persoonlijk ontwikkeladvies. En als je op tijd reageert, dan kan dat nu zelfs helemaal gratis, want er loopt op dit moment (zolang de voorraad strekt) een subsidieregeling voor een gratis ontwikkeladvies vanuit het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

De subsidieregeling voor een gratis ontwikkeladvies geldt voor iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd en voor alle beroepsgroepen, ongeacht functie en/of niveau, en is zowel geldig voor werkenden, als werkzoekenden en tevens voor ZP’ers en ondernemers.

Voordat jij je aanmeldt is het wel goed om te weten of het ook zinvol is. Want als jij gelooft dat vastklampen aan jouw ‘onderliggende lijden’ het beste voor je is en dat je ondertussen rustig kunt afwachten totdat er een vaccin is dat alles voor jou oplost, dan is dit niets voor jou (en zeker niets voor mij)!

Maar als jij bereid bent om zelf de verantwoordelijkheid te nemen om te onderzoeken wat jij kunt doen om jouw onderliggende lijden op te lossen, dan is een ontwikkeladvies zeker de moeite waard. En al helemaal als jij een ambitieuze professional bent die graag het verschil wil maken (zoals managers, directeuren, (startende) ondernemers of zelfstandige professionals). Het enige dat je nu nog nodig hebt is de moed om jouw ‘onderliggende lijden’ op te lossen.

Heb jij de moed?

Ben jij een ambitieuze professional en wil je graag de mogelijkheden van een gratis ontwikkeladvies bespreken? Surf dan naar mijn website en vul het intakeformulier in en aansluitend ontvang je een bericht voor het plannen van een gratis telefonisch intake- / kennismakingsgesprek.

Tijdens ons gesprek kan ik je dan meer vertellen over mijn aanpak en tevens kunnen we dan bepalen of ik voor jou de juiste coach ben. Maar zoals altijd komt het uiteindelijk altijd weer aan op dezelfde vraag: “Heb jij de moed?” In dit geval de moed om de eerste stap te zetten.

Ik zie er in ieder geval ontzettend naar uit om jou binnenkort een keer te spreken.

Hartelijke groet,

René Bussink