Wat betekent ‘in je kracht staan’?

Veel mensen hebben de term ”in je kracht staan” al eens voorbij zien komen. Deze term hoor je vooral in organisaties waar wordt gezegd dat de medewerker het belangrijkste kapitaal is. Maar wat betekent het nu eigenlijk als je ‘in je kracht staat’?

In je kracht staan betekent in essentie dat je als medewerker (en als mens) precies die activiteiten kunt doen waar jij je helemaal lekker bij voelt. Als we ‘in onze kracht staan’, voelen we ons helemaal op ons gemak met wie we zijn en met wat we doen. Kort samengevat, je voelt je gelukkig.

En? Ben jij gelukkig?

Gelukkig zijn is wat ieder mens in essentie (bewust of onbewust) nastreeft. Toch schijnt het maar weinig mensen te lukken om zich overwegend gelukkig te voelen. Ondanks alle inspanningen. We werken hard om, als we eenmaal ‘vrij’ zijn (bijvoorbeeld in het weekend of als we op vakantie zijn), gelukkig te kunnen zijn. We zijn bereid om tijdens ons ‘werk’ onze kostbare energie op te offeren, in de verwachting om dáárna te kunnen genieten. Voor de meeste mensen werkt deze aanpak niet, ook al roepen we naar elkaar hoe goed het met ons gaat.

Wat werkt wel?

Het begint ermee dat je het patroon (h)erkent. Door onze opvoeding en onze omgeving zijn we namelijk zodanig geconditioneerd geraakt, dat een andere mogelijkheid niet eens in ons bewustzijn kan doordringen. Net als vis, die pas begint te spartelen als je hem uit het water haalt. Maar zelfs als je dit patroon wél (h)erkent (hetgeen zeer aannemelijk is als lezer van dit blogbericht:-), dan resteert de vraag hoe je in hemelsnaam dit hardnekkige patroon kunt doorbreken.

Hoe kun je dit patroon doorbreken?

Het begint met bewustwording. Om gelukkig te zijn (óók in je werk) is het essentieel dat je je ervan bewust wordt wie je bent en wat jou drijft. Maar hoe kom je hier achter? Hiervoor gebruik ik in mijn coachpraktijk de CVI™.  Deze unieke methode (ontwikkeld door Taylor Protocols) maakt de intrinsieke, aangeboren en onveranderlijke aard van de mens zichtbaar: ons eigen besturingssysteem. De toepassingen zijn geïnspireerd door het werk van Abraham Maslow, die het belang van deze kernwaarden en menselijke energieën heeft beschreven. Met behulp van de CVI™ word jij je bewust van jouw diepste drijfveren en welke energie ervoor zorgt dat jij jouw hoogste en beste bijdrage kunt leveren.

Wil jij ook ontdekken wat jou ten diepste drijft?

Maak dan vandaag nog de CVI en meld je daarna aan voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek vertel ik jou, op basis van jouw diepste drijfveren, hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij in de toekomst écht van waarde kunt zijn.

Ik zie er naar uit om je te ont-moeten.

Hartelijke groet,

René Bussink

renesans-carrierecoaching-en-advies