Denk na over jouw carrière

Wellicht ken je de volgende uitspraak wel: “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.” Kort samengevat: We denken pas na over onze gezondheid als we ziek zijn. Tot die tijd vinden we onze gezondheid iets vanzelfsprekends. Voor veel mensen geldt dit ook voor hun carrière.

Waarom wachten tot het te laat is?

Zolang we een ‘leuke’ baan hebben, denken we niet na hoe het zou zijn als we een nog veel leukere baan zouden hebben. We gaan hier pas over nadenken, als de baan (het werk, de collega’s, je baas) opeens toch niet meer zo leuk is. Op zich ook niet zo vreemd, want waarom zou je van baan veranderen als je het naar je zin hebt? Toch is het verstandig om hier zo nu en dan bij stil te staan en jezelf af te vragen wat je nu precies zo leuk vindt aan je werk.

Spiegel jouw carrière

Jezelf een spiegel (laten) voorhouden kan verfrissend en verhelderend werken. Even een pas op de plaats maken en terugkijken naar je carrière tot dit moment. Doe ik wat ik écht leuk vind om te doen? Benut ik mijn talenten en kwaliteiten? Heb ik de stappen gezet die ik graag wilde zetten?

Het belang van objectieve feedback

In veel organisaties wordt tegenwoordig aandacht besteed aan deze vragen tijdens een periodiek gesprek met de leidinggevende. Dit is zeker belangrijk, maar als je voor jezelf de balans wilt opmaken, dan is het verstandiger om dat met een objectieve sparringpartner te doen. Iemand die met een frisse blik naar jouw situatie kijkt en je kan helpen om voor jezelf de balans op te maken. Heb jij hier behoefte aan, dan is het wellicht een goed idee om je aan te melden voor een gratis adviesgesprek.

P.S. Anders dan het filmpje misschien doet vermoeden, zijn de test en de resultaten gewoon in het Nederlands.

Ontdek wat jou drijft met de CVI-test

Het blijkt overigens dat het gratis adviesgesprek nog waardevoller is als je inzicht hebt in datgene wat jou van nature drijft. In mijn praktijk gebruik ik hiervoor de CVI-test. De CVI (CoreValuesIndex™) brengt namelijk jouw unieke onveranderlijke aangeboren drijfveren in kaart. Deze worden bepaald door een combinatie van kernwaarden en geeft jou inzicht in wie je werkelijk bent, waar je energie van krijgt, wat jou energie kost, hoe je beslissingen neemt, hoe je de confrontatie aangaat, hoe je leert etc. Wil jij ook meer inzicht in jezelf? Bestel dan hier de CVI-test.

Haal meer uit jouw adviesgesprek

Als je de CVI hebt gemaakt, gaan we tijdens het gratis adviesgesprek de testresultaten gebruiken om te bepalen of jouw huidige baan goed bij je past en op basis hiervan kunnen we vervolgens gezamenlijk onderzoeken wat de juiste aanpak is om ervoor te zorgen dat je het werk gaat doen dat recht doet aan jouw natuurlijke drijfveren.

Heb je de test gemaakt (of wil je van gedachten wisselen over jouw mogelijkheden), meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Ik zie er naar uit om jou te ont-moeten.

Hartelijke groet,

René Bussink

renesans-carrierecoaching-en-advies