Leef jij jouw droomleven?

Leef jij het leven waar jij diep van binnen van droomt? Toen ik een tijdje geleden deze vraag aan een coachee stelde, keek ze me aan en zei: “Nee, niet écht.” “Waarom niet?”, vroeg ik haar. Ze antwoordde: “Als ik er alleen al aan denk, grijpt de angst me al bij mijn keel en daarom denk ik er liefst zo min mogelijk aan.”

Klinkt jou dit bekend in de oren? Loop jij ook rond met een diep verlangen, maar durf je hier niet aan toe te geven? Gefeliciteerd! Want dan ben je nog maar een paar stappen verwijderd van een leven waar je diep van binnen van droomt. Inderdaad. Maar een paar stappen. Toch lukt het de meeste mensen niet om deze stappen te zetten. Hoe graag ze het ook willen, het lukt ze niet.

Wat houdt jou tegen?

Toen ik het hierover met haar had, vertelde ik haar over een droom die ik jaren geleden had. Meestal kan ik mijn dromen niet herinneren, maar die droom voelde toen zo echt, dat ik het me nog steeds herinner. De setting weet ik niet meer precies, maar wat ik me vooral herinnerde was het gevoel. In mijn droom had ik keihard gewerkt om mijn doel te bereiken. Ik ging er vol voor en juist op het moment dat ik mijn doel zou bereiken, kwam ik geen millimeter meer verder. Het was alsof ik in een hardloopwedstrijd aan kop liet en dat 1 millimeter voor de finish mijn lichaam bevroor. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kwam net niet over de finishlijn. Ondertussen kwamen de anderen dichterbij en het gevoel van onmacht werd steeds groter en groter. Ik had er zo hard voor gewerkt en toch lukte het net niet. Ik voelde me zwaar gefrustreerd en ik kon maar niet begrijpen waarom het niet lukte.

Het heeft destijds even geduurd voordat ik me realiseerde wat de betekenis was van deze droom. Maar opeens viel het kwartje. Ik kwam tot het inzicht dat ik iets heel graag dácht te willen, maar dat dat niet datgene is waar ik diep van binnen écht van droomde. Dit inzicht was het startschot voor het schrijven van mijn boek. Een boek waarin ik mijn bewustwordingsproces heb verwoord en de lezer uitnodig om de volgende vraag voor zichzelf te beantwoorden: “Luister jij naar jouw ego of naar de stem van jouw ziel?”

En hoe is dat voor jou?

Jaag jij de droom na van jouw ego, of luister je naar de stem van jouw ziel? De meeste mensen (in onze maatschappij) zijn opgevoed om (vooral) te luisteren naar hun ego. Het najagen van de droom van jouw ego, kan je (in de ogen van de maatschappij) best succesvol maken. Maar word je er ook écht gelukkig van (of denk je dat alleen maar)?

Maar hoe doe je dat, luisteren naar de stem van je ziel? De meeste mensen voelen angst als ze iets moeten doen wat ze nog nooit gedaan hebben. En deze angst wordt nog groter als ogenschijnlijk niemand in hun omgeving dit ooit gedaan heeft. En nog (veel) groter als het door mensen in hun omgeving ten zeerste wordt afgeraden, omdat deze mensen zelf ook bang zijn gemaakt door andere mensen in hun omgeving.

Hoe kun je deze vicieuze cirkel doorbreken?

Het primaire doel van ons ego is om ons te beschermen en de meest effectieve manier hiervoor is angst. Deze angst wordt gevoed door onze gedachten. Een zich steeds herhalende gedachte wordt een overtuiging. Een herhaalde overtuiging wordt een gewoonte. Een herhaalde gewoonte wordt een leven.

Als je jouw leven wilt veranderen, zul je je bewust moeten worden van jouw gedachten die jouw (belemmerende) overtuigingen hebben gevormd. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een beetje moed en iemand die jou helpt om te ontdekken hoe het wél kan en jou het vertrouwen geeft dat jij het ook kunt.

Heb jij de moed?

Als je diep van binnen weet je dat de oplossing binnen handbereik ligt, dan nodig ik jou van harte uit voor een persoonlijke kennismaking. Want ik gun jou van harte dat jij het leven gaat leven waar jij diep van binnen écht van droomt.

Wil je alvast de eerste stap zetten? Via deze link ontvang je gratis 3 vragen in jouw mailbox, die je kunnen helpen om je bewust te worden van jouw (belemmerende) overtuigingen.

Ik wens je een mooi inzicht in je-Zelf.

Hartelijke groet,

René Bussink