Het belang van zelfontdekking

Alles zit in jezelf

Het gaat te ver om in dit bericht een uitgebreide toelichting te geven op mijn boek, maar wat heel belangrijk is om te onthouden is dat alles in jezelf zit. De werkelijke uitdaging is om dit te accepteren, juist als je dit nu nog niet zo ervaart. En als jij wilt ontdekken hoe jij alles wat in jezelf zit eruit kunt halen, dan nodig ik je van harte uit om een (gratis) exemplaar van mijn boek aan te vragen.

Waar je aandacht aan besteedt, groeit

De natuurwet van aandacht

In mijn boek schrijf ik ook over een belangrijke natuurwet en die luidt: “Waar je aandacht aan besteedt, groeit.” Dit betekent dat je alles wat je uitzendt, terug ontvangt. Als je geluk uitzendt, dan ontvang je geluk. Als je enthousiasme uitzendt, dan ontvang je enthousiasme. Als je liefde uitzendt, dan ontvang je liefde. Als je vriendschap uitzendt, dan ontvang je vriendschap. Als je iets van waarde uitzendt, dan ontvang je iets van waarde terug. Kortom: “Geef alles wat je zelf ten diepste wenst weg en je ontvangt het als vanzelf terug.” Voor de meeste mensen is dit een bijzonder lastig principe: “Iets weggeven aan een ander, terwijl je het graag zelf wilt hebben?” Ook ikzelf vond dit een lastig principe (en soms nog steeds), maar dit principe heeft alles te maken met jouw mindset!

De kracht van delen

Nu kan ik me voorstellen dat je moeite hebt met het woord ‘weggeven’ en dat je daarom nogal terughoudend bent om dit principe in je dagelijkse leven toe te passen. In werkelijkheid gaat het er ook niet om dat je alles weggeeft. Het gaat erom dat je durft te delen. Alles wat echt van waarde is kun je delen, zonder dat je er zelf minder van overhoudt. Sterker nog. Als je iets van waarde deelt, dan vermenigvuldigt dat zich als vanzelf. Mensen voelen ook feilloos aan of je iets weggeeft om te delen of omdat je er iets voor terug verwacht. Als je iets weggeeft om te delen dan voelt degene die het ontvangt een dankbaar gevoel. Maar dat is niet het enige! Degene die iets weggeeft om te delen krijgt daar zelf ook een gevoel van dankbaarheid voor terug. Hoe vaker je dit doet, hoe groter het gevoel van dankbaarheid wordt. En dit vormt precies de basis om volledig jezelf én gelukkig te zijn.

Mijn persoonlijke ontdekking

Volledig mezelf zijn

Zelf heb ik tijdens het schrijven van mijn boek ontdekt dat mijn diepste wens is dat ik volledig in harmonie wil zijn met mezelf en mijn omgeving. Nog korter samengevat: Ik wil altijd volledig mezelf zijn. En om dit te kunnen bereiken help ik in mijn coachingspraktijk mensen die ook volledig zichzelf willen zijn. Voor mij betekent volledig mezelf zijn o.a. dat geld geen enkele belemmering vormt. In mijn mindset stond dus dat geld geen belemmering mocht zijn. Het gevolg van deze mindset was dat ik ‘geld’ onbewust associeerde met ‘belemmering’. En wat was het resultaat van deze overtuiging? Ik belemmerde mezelf om volledig mezelf te zijn en te genieten van het leven waarin ik waarde kan toevoegen aan mezelf, de ander én mijn omgeving. Toen ik me hiervan bewust werd heb ik besloten om mijn mindset te wijzigen en te kiezen voor een mindset waarbij (de positieve energie van) geld juist ervoor zorgt dat ik ten alle tijde volledig mezelf durf te zijn.

Aan de slag met jouw mindset

Plan een gratis adviesgesprek

Wil jij ook aan de slag met het veranderen van jouw mindset en ben jij klaar voor een Mindshift op Zielsnivo? Plan dan nu een gratis adviesgesprek, zodat je ontdekt wat we gezamenlijk kunnen bereiken.

Tot slot

Mocht je nog twijfelen bedenk dan dat er niets mooiers bestaat dan dagelijks bezig zijn met de dingen die jij het liefste doet en dat je daarmee niet alleen jezelf en je medemens, maar ook onze samenleving een grote dienst bewijst.

Tot slot wens ik je hoe dan ook heel veel liefde, geluk en wijsheid toe.

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Ontwerp je eigen geluk

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.