Hoe zie ik eruit?

Bijna iedereen kijkt wel eens in de spiegel. Onbewust vragen we ons dan af: “Hoe zie ik eruit?” Meestal kijken we heel vluchtig en richten we ons alleen op de buitenkant. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar soms is het verstandig om iets verder te kijken.

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Je weet ongetwijfeld dat het beeld dat je denkt dat anderen van je hebben, niet altijd weerspiegelt hoe jij jezelf ziet. Iedereen kijkt namelijk door zijn eigen gekleurde bril naar de werkelijkheid. En deze werkelijkheid is voor iedereen anders.

De mening die iemand heeft van ‘de werkelijkheid’ is heel persoonlijk. En niet ieders mening heeft evenveel impact op ons. Voor een kind is de mening van de ouders heel belangrijk, terwijl dezelfde mening voor een ander totaal irrelevant is. Hetzelfde geldt voor onszelf. De ene dag ‘kijken we in de spiegel’ en keuren we onszelf goed en de volgende dag kijken we in de spiegel en keuren we onszelf af. Maar wat bepaalt nu of we onszelf goed- of af (laten) keuren?

Wat denk jij over jouw gedachten?

Of we onszelf goed- of afkeuren wordt (onbewust) bepaald door wat we (over onszelf) denken. En wat we (over onszelf) denken wordt voor een belangrijk deel bepaald door onze gedachten. En dan met name die gedachten die we ‘voor waar aannemen’. De meeste mensen geloven dat wat ze denken, ook echt waar is, of zelfs dé waarheid. Als je doorziet dat jouw gedachten slechts jouw gedachten zijn en feitelijk niets met dé waarheid te maken hebben, kun je ervoor kiezen om zonder oordeel waar te nemen.

De moeite van bewustwording

Hoe moeilijk dit kan zijn, ervaren we bijna iedere dag. Iedere dag worden we gespiegeld door het leven. Iedere dag gebeuren er dingen die onze gedachten activeren. Dat dit gebeurt, is voor de meeste mensen niet te voorkomen. Maar hoe we reageren, is wel iets waar we invloed op kunnen uitoefenen. De eerste stap die je hiervoor kunt zetten, is bewustwording. Je ervan bewust zijn dat jouw gedachten niets meer zijn dan jouw gedachten. Je bewust worden dat je je gedachten kunt ‘waarnemen’ zonder ze ‘voor waar aan te nemen’.

De beloning van bewustwording

Als je hiervoor kiest, dan is de beloning groot. Je ervaart veel minder stress en je voelt je gelukkiger zonder hiervoor medicijnen of verslavende producten te hoeven gebruiken. Diep van binnen weet ieder mens dat het zo werkt. Maar hóe het werkt, is voor de meeste mensen veel lastiger.

Einstein formuleerde het perfect toen hij zei: “Problemen die je nu ervaart kun je niet oplossen op hetzelfde niveau van denken dat deze problemen heeft veroorzaakt.”

Is het tijd om jouw spiegel schoon te blazen?

Als je diep van binnen weet dat de oplossing binnen handbereik ligt, dan is het nu jouw tijd om de ogen van je ziel te openen en op zoek te gaan naar je-Zelf. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een beetje moed en iemand die je kan helpen om jouw spiegel schoon te blazen, zodat je weer kunt stralen en zijn wie je altijd al was.

En? Heb jij de moed? Volgens mij wel. Je hebt in ieder geval de moeite genomen om tot hier door te lezen. Als je op zoek bent naar een spiegel voor jouw ziel, dan nodig ik jou van harte uit voor een persoonlijke kennismaking.

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Via deze link ontvang je gratis 3 vragen in jouw mailbox, die je kunnen helpen om jouw spiegel alvast een beetje schoon te blazen.

Hoe dan ook wens ik jou een ‘mindshift op zielsnivo’, zodat je gaat inzien wat je eigenlijk altijd al wist, maar (door je gedachten over jouw gedachten:-), weer vergeten was.

Hartelijke groet,

René Bussink