In de vorige berichten heb je kunnen lezen hoe jouw gedachten van invloed zijn op jouw leven. Onze gedachten lijken zo bij ons te passen, dat we ons vaak helemaal niet bewust zijn dat ze ons positief, maar in veel gevallen ook negatief beïnvloeden. Het gevolg is dat bepaalde gedachten zodanig zijn ‘ingesleten’, dat we heel voorspelbaar reageren als zich een bepaalde situatie voordoet. Aan de ene kant is dat heel plezierig, omdat andere mensen dan precies weten wat ze aan je hebben. Want als je in dezelfde situatie steeds anders zou reageren, dan ‘spoor je niet’ en word je voor gek versleten. Daarom is het ook zo lastig om écht te veranderen. Je kunt niet zomaar iedere dag een ander verhaal gaan vertellen, want dan word je niet serieus genomen. Dus ook al wil je het zelf heel graag anders gaan doen, voordat je jouw nieuwe verhaal aan jouw omgeving gaat vertellen, zul je eerst met jezelf aan de slag moeten. Je zult dus eerst inzicht moeten krijgen in jouw verhaal. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je juist veel meer disharmonie zult gaan ervaren in plaats van meer harmonie.

Het creëren van een nieuw verhaal

Waarom je eerst jezelf moet overtuigen

Hoe zit dat dan? Als je mensen in jouw omgeving een verhaal gaat vertellen waar je zelf nog niet volledig achterstaat, dan zullen deze mensen je vragen gaan stellen. Als je deze vragen niet goed kunt beantwoorden, dan kom je twijfelend over waardoor jouw verhaal niet krachtig overkomt. Het komt er dus op aan dat je eerst voor jezelf een goed verhaal hebt. Een verhaal dat past bij de door jou gewenste nieuwe situatie. Het is belangrijk dat je eerst zelf volledig vertrouwd raakt met jouw verhaal. Dat je een verhaal hebt dat echt goed voelt en waar je zelf volledig van overtuigd bent. Het is bijzonder waardevol als je iemand in jouw omgeving hebt die jij vertrouwt en met wie jij jouw verhaal durft te delen. Een sparringpartner die er volledig voor jou is en die samen met jou de diepte in gaat, zodat je langzaam maar zeker jouw verhaal kunt fijnslijpen. En dan nog vraagt het vertellen van jouw verhaal om de nodige moed, want de mensen in jouw omgeving die jou kennen zoals je nu bent, zullen niet allemaal enthousiast beginnen te applaudisseren. Maar als jij eerst bij jezelf te rade bent gegaan en voor jezelf helder hebt waar jij voor gaat en waar jij voor staat, dan is de kans vele malen groter dat jouw omgeving jou gaat ondersteunen en de door jou beoogde verandering daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

De rol van een sparringpartner

Waarom een sparringpartner essentieel is

Als jij behoefte hebt aan een betrouwbare sparringpartner, een gids die je de weg wijst op momenten dat je twijfelt, dan nodig ik jou van harte uit voor een kennismakingsgesprek.  Schroom niet langer en stuur een berichtje naar info@renesans.nl. Ik help je graag!

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Uw-sparringpartner

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.