In één van mijn eerste berichten heb ik je verteld over een belangrijke natuurwet en die luidt: “Waar je aandacht aan besteedt, groeit.” Dit betekent dat je alles wat je uitzendt, terug ontvangt.  Als je geluk uitzendt, dan ontvang je geluk. Als je enthousiasme uitzendt, dan ontvang je enthousiasme. Als je liefde uitzendt, dan ontvang je liefde. Als je vriendschap uitzendt, dan ontvang je vriendschap. Als je iets van waarde uitzendt, dan ontvang je iets van waarde terug. Kortom: “Geef alles wat je zelf ten diepste wenst weg en je ontvangt het als vanzelf terug.” Voor de meeste mensen is dit een bijzonder lastig principe: “Iets weggeven aan een ander, terwijl je het graag zelf wilt hebben?” Ook ikzelf vond dit een lastig principe (en soms nog steeds), maar dit principe heeft alles te maken met jouw (en mijn) mindset!

De uitdaging van veranderen

Van mindset naar way of life

Tijdens diverse coachingssessies is bovengenoemd principe ter sprake geweest en keer op keer blijkt het ontzettend lastig te zijn om van de benodigde mindset een ‘way of life’ te maken.

In mijn boek ga ik dieper in op de oorzaak, maar als lezer van deze blog wil ik je graag vertellen waarmee je direct je voordeel kunt doen.

Ontdek jouw zielswens

De stilte in jezelf

Ik nodig je uit aan om eens écht stil te staan (door stil te zijn!) bij wat je wil écht wilt creëren in je leven. Als je in ‘de stilte in jezelf’ een antwoord hebt gevonden, dan stel je jezelf de volgende testvraag: “Wat zou ik nu nog kunnen bedenken waardoor of waarmee ik nog gelukkiger zou kunnen zijn?” Zolang je nog iets kunt bedenken, zijn je gedachten (onbewust) niet gefocust op je zielswens, maar op een wens (of wensen) van je ego. Als je niets meer kunt bedenken wat je liever zou willen (dan het antwoord dat je in ‘de stilte in jezelf’ hebt ontdekt), dan nodig ik je van harte uit voor een nadere kennismaking. Want als je zover bent dat je zeker weet wat je wilt, dan heb je een hele belangrijke stap gezet richting het daadwerkelijk waarmaken van jouw zielswens. De vervolgstappen, waarmee ik je ga ondersteunen tijdens het coachtraject, zullen ervoor zorgen dat jij daadwerkelijk aan de slag gaat met het waarmaken en beleven van jouw zielswens.

P.S.: Ook als jou het maar niet wil lukken om jouw zielswens inzichtelijk te krijgen, kan ik jou verder helpen. In dat geval is het wel essentieel dat je bereid bent om te onderzoeken wat je (in gedachten) bezighoudt om onderstaande vraag positief te beantwoorden:

 “Ben ik op dit moment in staat om mijn eigen (bewust of onbewust gecreëerde) werkelijkheid volledig te accepteren, zonder ook maar één enkel excuus te gebruiken?”

Ben jij er klaar voor? Schroom dan niet en stuur een berichtje naar info@renesans.nl. Ik help je graag!

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Je wordt wat je denkt

Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.