Het woord ‘doen’, in de titel van deze blog staat tussen aanhalingstekens. De reden hiervan is dat we als mens in essentie niets kunnen ‘doen’ om gelukkig te zijn. We kunnen wel heel veel doen om gelukkig te worden, maar het resultaat hiervan is dat we heel druk bezig blijven met gelukkig worden en ‘vergeten’ om in het moment zelf gelukkig te zijn. Toch vragen veel mensen zich dagelijks af wat ze kunnen ‘doen’ als ze zich niet gelukkig voelen? In onze (door ons ego gedreven) maatschappij denken we namelijk zeker te weten dat we iets moeten doen om gelukkig te worden. En dat doen is: Succesvol worden. Want we denken zeker te weten dat iemand die succesvol is vanzelf gelukkig wordt. Dat dit een illusie is weten we meestal diep van binnen wel, want succes is relatief en oneindig (dus er is altijd wel iemand die in jouw ogen succesvoller is en jou aanzet tot nog meer doen). Je kunt je nu vast wel voorstellen dat er tussen dit ‘zeker weten’ en ‘gelukkig zijn’ een gigantische kloof gaapt. En ook al proberen we de hele dag niets anders, deze kloof is niet met ons ego-denken te overbruggen. En de reden hiervoor is simpel. Want deze kloof wordt juist veroorzaakt (en in stand gehouden) door ons ego-denken. Daarom wil ik je in deze blog een handreiking doen. Ik hoop dat onderstaande punten jouw een nieuw inzicht geven (en misschien wel een mindshift op zielsnivo), zodat je je bewust wordt van je ego-denken en er vanuit dit bewustzijn voor durft te kiezen om dit ego-denken (stap voor stap) los te laten. Ik weet het, het is makkelijk gezegd, dan gedaan. Maar daar staat ook iets moois tegenover, namelijk Gelukkig Zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is de volgende 15 zaken niet meer doen en je gaat een makkelijker en gelukkiger leven tegemoet.

 1. Altijd gelijk willen hebben
  Kan je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan? Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?”
 2. Drang naar controle
  Wees geen controlefreak en wees bereid om je drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen toe te zijn wie ze zijn en je voelt je direct veel beter.
 3. Beschuldigingen
  Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven.
 4. Negativiteit
  Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf.
 5. Leg jezelf geen limieten op
  Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je kan en niet kan bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.
 6. Klagen
  Klaag niet over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Laat het niet toe en wees positief.
 7. Kritiek
  Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is geheel overbodig.
 8. Indruk maken
  Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich aangetrokken tot jou wanneer je net alle maskers afwerpt en de echte ‘jij’ onthuld wordt.
 9. Verzet tegen verandering
  Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.
 10. Etiketten
  Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het open staat voor nieuwe dingen.
 11. Angst
  Angst is een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert.
 12. Excuusjes
  Stop met jezelf en andere smoesjes wijs te maken. In 99.9% van de gevallen zijn ze niet echt en verdoezelen ze de waarheid.
 13. Het verleden
  Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent van de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Enkel zo kan je genieten van het leven.
 14. Banden
  Leer loslaten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in wat je kan en niet kan bereiken.
 15. Leven naar de verwachtingen van anderen                                                                            Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat ten allen koste nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt. Bron

Ik wens je heel veel succes met gelukkig zijn!

What is happinez

 

 

 

 

 

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl