De meeste mensen die ik ken zeggen dat ze het liefst het werk zouden willen doen dat bij hen past. Werk waar ze écht van kunnen genieten, omdat het op hun lijf geschreven is. Als ik ze vervolgens vraag of ze dát werk ook daadwerkelijk doen, dan kijken ze me vaak een beetje meewarig aan.

Ook als ik aan mensen, die op dit moment géén baan hebben, vraag waar ze dan naar op zoek zijn, dan omschrijven ze in 9 van de 10 keer een baan die leek op hun laatste baan. Als ik ze vervolgens vraag of ze dat werk leuk vonden, dan reageren ze eveneens nogal meewarig.

Weet jij wat jouw droombaan is?

De reden waarom we er vaak voor kiezen om iets te blijven doen (in plaats van te kiezen voor iets dat je écht leuk vindt) is omdat we (vaak ten onrechte) dénken, dat hetgeen we al kunnen belangrijker is dan wat we graag zouden willen. En als je dit maar lang genoeg blijft denken, dan verdwijnt hetgeen je graag zou willen vanzelf naar de achtergrond.

Veel mensen ervaren bijna dagelijks dat het negeren van je verlangens niet goed voelt. Om dit knagende gevoel enigszins te verzachten, nemen we ons voor om hier op een later moment tijd aan te besteden ervan uitgaande dat in de tussentijd alles gewoon doorloopt.

Bestaat jouw huidige baan straks nog wel?

Stel jij jezelf wel eens de vraag of jouw huidige baan over 1, 5 of 10 jaar nog wel bestaat?

En als jij het antwoord op deze vraag niet zeker weet, vraag jij je dan wel eens af wat jou tegenhoudt om een keer serieus stil te staan bij jouw carrière?

Of vraag jij jezelf wel eens af waarom jij iets wat zo belangrijk voor je is, toch uitstelt tot later?

Veel voorkomende antwoorden die ik hoor zijn:

  • Zo slecht is mijn huidige baan nou ook weer niet
  • Ik mag al blij zijn als ik iets vindt in mijn huidige vakgebied (voor degenen die op zoek zijn naar een andere baan)
  • Er moet nog wel iets te wensen overblijven
  • Ach, je kunt niet alles hebben
  • Ik heb het op dit moment veel te druk, dat doe ik later wel een keer
  • Niemand mag weten dat ik mijn werk niet leuk vind
  • Dat kost mij teveel tijd én geld

Vanzelfsprekend zijn dit allemaal ‘prima’ argumenten om niet met jezelf en jouw carrière aan de slag te gaan. Maar voor mensen die deze argumenten (als ze écht eerlijk naar zichzelf zijn) helemaal niet prima vinden, blijkt uiteindelijk het financiële aspect vaak de grootste bottleneck.

Is een gratis ontwikkeladvies iets voor jou?

Als geld (investeren in jezelf) voor jou een belangrijke bottleneck is, dan heb ik goed nieuws voor jou, want het is nu mogelijk om gebruik te maken van een gratis ontwikkeladvies.

Er loopt op dit moment namelijk een subsidieregeling (NL Leert Door) vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. En het mooie is dat deze subsidieregeling geldt voor alle beroepsgroepen, ongeacht functie en/of nivo en zowel geldig voor werkenden, als werkzoekenden en tevens voor ZP-ers en ondernemers.

De subsidiepot is wel beperkt, dus mocht je het gevoel hebben dat het misschien toch wel verstandig is om binnenkort een keer met een erkende loopbaancoach in gesprek te gaan, wacht dan niet te lang en meld je aan.
Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om eerst te onderzoeken of er een klik is, voordat je een coach kiest. Vanuit mijn achtergrond en persoonlijke ambities ben ik als coach met name van waarde voor ambitieuze professionals. Dit zijn mensen die graag het verschil willen maken, zoals managers, directeuren, (startende) ondernemers of zelfstandige professionals.

Heb jij de moed?

Ben jij een ambitieuze professional en wil je graag de mogelijkheden van een gratis ontwikkeladvies bespreken? Surf dan naar mijn website en vul het intakeformulier in en aansluitend ontvang je een bericht voor het plannen van een gratis telefonisch intake- / kennismakingsgesprek.

Tijdens ons gesprek kan ik je dan meer vertellen over mijn aanpak en tevens kunnen we dan bepalen of ik voor jou de juiste coach ben. Maar zoals altijd komt het uiteindelijk altijd weer aan op dezelfde vraag: “Heb jij de moed?” In dit geval de moed om de eerste stap te zetten.

Ik zie er in ieder geval ontzettend naar uit om jou binnenkort een keer te spreken.

Hartelijke groet,

René Bussink